Gazpacho med løvstikkeolie
Ingredienser
Løvstikkeolie - dag 1
- 1 håndfuld løvstikke
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 dl solsikkeolie
Gazpacho - dag 2
- 10 stk modne tomater
- 1 stk Rød Peber eller Snack Peber
- 1 stængel stængel blegselleri
- 1 fed Hvidløg
- 1 tørret chipotle eller anden chili
- 1 rødløg
- 1 Agurk
- 1 spsk frisk merian og oregano
- 1 tsk piment d’espelette eller røget paprika
- 1 tsk sellerisalt
- 1 spsk worchestershiresauce
- 2 spsk Ekstra jomfruolivenolie
- limesaft efter smag
Sådan gør du
- Dag 1 Pluk bladene fri fra løvstikke- og persillestilkene og skyl dem grundigt. Slyng dem fri for vand og kom bladene i røreskålen sammen olien. Kør i 7 min/60 grader/hastighed 6.
- Sigt olien i en stofble i køleskabet til dagen efter.
- Dag 2 Placer modne tomater, rød peberfrugt, blegselleri, hvidløg, tørret chipotle eller anden chili, rødløg, agurk, frisk merian og oregano, piment d’espelette eller røget paprika, sellerisalt, worchestershiresauce og olivenolie i røreskålen og blend i 4 min/hastighed 10. til suppen er ensartet.
- Smag til med salt, peber og limesaft (& evt. lidt vodka).
- Justér evt. konsistensen med vand (hvis den skal være tyndere) eller daggammelt brød (hvis suppen skal være tykkere).
- Anret suppen og dryp lidt løvstikkeolie på toppen.
- Servér med godt brød og et dejligt glas vin.