Fjerkræsboller i asiatisk sauce toppet med porre, chili og ristet sesam
Fjerkræsboller i asiatisk sauce toppet med porre, chili og ristet sesam
Udskriv Pin Add to CollectionIngredienser
- 800 gr kyllingekød
- 2-3 cm skrællet ingefær
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk Salt
- 1 porre (½ til fars ½ til topping)
- 1 stor gulerod i grove stykker
- 1 spsk Hvedemel
- 1 æggeblomme
Sauce
- 150 gr hoisinsauce
- 80 gr peanutbutter
- 120 gr tamari eller soya
- 2 spsk Citronsaft
- 5 gr sesamolie
- 250 gr Vand
Topping
- ½ porre
- ½ rød chili
- 2 tsk ristet sesam
- koriander eller mynte valgfrit
Sådan gør du
Kødboller
- Placer den halve porre, gulerod, ingefær og hvidløg i røreskålen og hak i 10 sek/hastighed 9
- Tag det hakkede grønt op og stil til side.
- Placer kød og salt i røreskålen og kør på 25 sek /hastighed 9.
- Tilføj grøntsager og mel i røreskålen og kør på 1 min/hastighed 7.
- Tilføj ægget og kør i 30 sek/hastighed 4 til farsen er samlet.
- Form farsen til kødboller og kom dem på oliesmurte Varoma-bakken og Varoma-fad.
Sauce
- Sauce Kør det hele på 95 grader/hastighed 2/Varoma med kødbollerne i Vaaroma i 25-27 min.
- Sørg for at kødbollerne er helt gennemtilberedte. Smag saucen til med citron.
Topping
- Snit porre og chili i helt tynde skiver. Pluk evt. urterne.
Servering
- Kom kødbollerne på pinde og dyp dem i saucen. Drys med porre, chili og sesam og evt. koriander og mynte.
- Server straks.