Æblekage
Ingredienser
- 150 gr sukker
- 150 gr smør Blødt
- 2 stk æg 2 store eller 3 små
- 150 gr mel
- 1 tsk bagepulver
- 4 stk æbler Store (skrællede og skåret i både). Aromatiske madæbler egner sig bedst.
- 0,5 tsk kanel - Kan udelades
- Perlesukker
- 100 gr rosiner - kan udelades
Sådan gør du
- Hak mandlerne lidt groft 6 sek. / trin 6 og sæt dem til side i en anden skål.
- Pulveriser sukker 15 sek. / trin 10.
- Tillsæt smør og rør det skummende med sukker 2 min. / trin 4.
- Isæt sommerfuglen.
- Tilsæt æg og pisk 2 min. / trin 5.
- Fjern sommerfuglen.
- Tilsæt mel og bagepulver og rør 30 sek. / dejfunktion – evt. med spatel isat.
- Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform (diameter 26-28 cm.)
- Fordel æbler, kanel og evt. rosiner ovenpå.
- Fordel resten af dejen øverst.
- Drys mandler og perlesukker på.
- Bag ved 175 grader i ca. 55 min. på nederste rille i ovnen.
Noter
Nyd kagen enten kold eller lun med eller uden flødeskum/creme fraiche.