And med solbærsauce og sellerimos
Nem, lækker og hurtig ret.
Ingredienser
And
- 4 stk. Andelår med skind (ca. 170 g stykket)
- 4 knivspidser fint havsalt
- 4 knivspidser stødt sort peber
Solbær sauce
- 250 gram friske solbær (evt. fra frost)
- 30 gram sukker
Sellerimos
- 800 gram selleri skrællet og skåret i tern (2 cm)
- 1200 gram vand
- 50 gram usaltet smør i tern
- 1/5 tsk. fint havsalt
Sådan gør du
And
- Forvarm ovnen til 180˚C.
- Tør og dup skindet med køkkenrulle. Brug en skarp kniv og skær krydsmønster I skindet. krydder med salt og peber. Placer med skindside nedad på en god pande ved medium varme. Steg I 15 minutter eller indtil skindet er gyldent. Hæld forsigtigt fedtet af panden kontinuerligt under tilberedningen. imens andebrystet steger fortsættes med opskriften.
Solbær sauce
- Placer solbær og sukker I røreskålen og lad det simre 5 min/100°C/hastighed 0.5. Hæld saucen over I en skål og dæk skålen til, for at holde saucen varm. Rengør røreskålen og fortsæt med sellerimosen.
Sellerimos
- Placer selleri og vand I røreskålen og kog 15-20 min/100°C/hastighed 0.5 indtil selleri er mør. Når andebrystet er stegt gyldent og det meste fedt er stegt af, vendes brystet med kødsiden ned og brunes ca. 1 minut på panden. Placer herefter andebryst i en bradepande og sæt i ovnen ca. 5 minutter (180°C). forlæng om nødvendigt bagetiden. Lad herefter andebryst hvile i folie i ca. 5 minutter.
- Dræn selleri for vand I Varoma skålen og hæld det tilbage i røreskålen. tilsæt smør og salt og mos 10 sek/hastighed 6
- Server straks andebryst med solbær sauce og sellerimos.