Vietnamesisk Pho
Ingredienser
- 450 g oksekødsben (til fond)
- 1400 g Vand
- 1 brunt løg (ca. 120g) skåret i halve
- 6 cm Frisk Ingefær (skrællet og skåret i mindre skiver
- 1 stilk citrongræs (kun den hvide del, skåret i mindre stykker)
- 2 Stjerneanis
- 1 kanelstang
- 1 tsk Peber
- 3 Nelliker
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- 60 g fiskesauce
- 50 g Sojasauce
- 2 spsk Citronsaft
- ¼ tsk Havsalt (efter smag)
- 2 knivspids malet hvid peber (efter smag)
- 300-350 g nudler (ca. 6mm brede)
- kogende vand (til iblødsætning)
- 100 g oksefillet (delvis frossen, skåret i tynde skiver (ca. 3mm tyk))
- 100 g svinefillet (delvis frossen, skåret i tynde skiver (ca. 3mm tyk)
- 100 g kyllingebrystfileter (skindfri, delvis frossen, skåret i mindre skiver (ca. 3mm tyk))
- 2-3 forårsløg/skalotteløg (skåret i tynde skiver diagonalt)
- 8-10 kviste friske koriander (kun bladene, til servering)
- 6-8 kviste frisk mynte (kun bladene, til servering)
- 2 kviste frisk thai basilikum (kun bladene, til servering)
- 100 g bønnespirer (til servering)
- 1-2 lange røde chili (uden frø hvis det fortrækkes, og skæres i tynde skiver til servering)
- 1-2 limefrugter (skåret i både, til servering)
Sådan gør du
- Placer øksekødsben, 1200g vand, løg, ingefær, citrongræs, stjerneanis, kanel, peberkorn, nelliker, korianderfrø og fennikelfrø i røreskålen og kog 60 min/100°C/hastighed røreske. Placer kogeindsatsen på låget i stedet for målebægeret
- Tilsæt fiskesauce, sojasauce, citronsaft, salt, peber og resterende 200g vand og kog 30 min/100°C/hastighed røreske. Placer kogeindsatsen på låget i stedet for målebægeret
- Placer en keramik- eller glasskål på røreskålens lå og vej nudler deri. Dæk med kogende vand, og sæt til side i blød i 15 minutter.
- Brug kogeindsatsen til at si oksekødsfond til en stor kande. Kassér indholdet i kogeindsatsen (se tip). Rengør og tør røreskålen og kogeindsatsen.
- Placer siet øksekødsfond i røreskålen. Indsæt kogeindsatsen og vej oksekød, svinekød og kylling i den. Kog derefter 1-2 min/100°C/hastighed 1 eller indtil det er kogt.
- Sigt nudlerne og del ligeligt mellem 6 serveringsskåle. Placer kød oven på nudlerne, og hæld derefter tilsidesatte oksekødsfond over. Pynt med forårsløg/skalotteløg, koriander, mynte, thailandsk basilikum, bønnespirer, chili og lime både inden servering.
Noter
Hvis du ikke kan købe forskåret oksekødsben, skal du bede din slagter om at skære dem i stykker til dig. Vi anbefaler ikke at du selv gør det derhjemme.
Efter trin 4, hvis din fond er tyk og kornet, kan du si den gennem en fin si, med 2 lag køkkenrulle for en hel glat fond.
For at spare tid kan du tilberede fonden dagen før.