Skip to main content

Blåbær og citron dessert pizza

Blåbær og citron dessert pizza

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 6 stykker

Ingredienser

Pizza bund

  • 30 g Olivenolie plus lidt ekstra til at smøring
  • 425 g hvedemal ca 600g, delt i mindre stykker
  • 70 g fuldkornsmel
  • 255 g Vand stuetemperatur
  • 15 g Sukker
  • 2,5 tsk tørgær
  • 2 tsk Salt

Pizza topping

  • 60 g Sukker
  • 1 stk Citron kun skal, tyndt skåret
  • 225 g mascarpone
  • 1 spsk Citronsaft
  • 30 g Smør rumtemperatur, i mindre stykker
  • 2 spsk Rørsukker
  • 340 g Blåbær

Sådan gør du

Pizza bund

  • Smør en stor skål med olivenolie og sæt til side. Beklæd 2 pizzapander eller en bradepande med bagepapir og sæt til side.
  • Kom hvedemel, fuldkornsmel, vand, sukker, gær, olivenolie og salt i røreskålen og ælt i 2 min/dejfunktion.
  • Form dejen til en kugle og læg den i den smurte skål. Dæk med film og lad hæve til dobbelt størrelse, ca en time.
  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Del dejen i to og fordel på de forberedte pizzapander eller bradepander. Stræk dejen ud til kanten med lidt mel på fingrene. Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i 5 minutter.

Pizza topping

  • Kom sukker og citron skal i røreskålen og hak i 15 sek/hastighed 9. Skrab siderne ned på røreskålen.
  • Tilsæt mascarpone og citronsaft og bland i 15 sek/hastighed 4. Sæt til side.
  • Pensel hver pizza bund med smør og drys rørsukker over, bag i 5 minutter ved 220 grader. Smør mascarpone fyldet på de to halvbagte pizza bunde og fordel blåbær ovenpå fyldet.Bag yderligere i 5-7 minutter, indtil blåbærrene begynder at briste. Server varm.

Noter

Du kan benytte en kagerulle til at rulle dejen ud.
Del dette:

blåbær, Dessert, Nem

X