Gullash med farlige kartoffelspøgelser
Ingredienser
Kartoffelmos
- 900 g kartofler skåret i 1,5 cm tern
- 340 g Mælk
- 1 teske Fint Havsalt
- 30 g blødt smør
Kød stuvning
- 850 g oksekød skåret i strimler
- 30 g Worchestershire sauce
- 0,25 teske nellike knust, valgfrit
- 1 teske Fint Havsalt
- 1 teske Peber
- 110 g Løg skåret i kvarte
- 2 fed Hvidløg
- 30 g Olivenolie
- 80 g Gulerødder skåret i 1 cm stykker
- 80 g selleri skåret i 1 cm stykker
- 80 g pastinak skåret i 1 cm stykker
- 2 spiseske Mel
- 3 spiseske tomatpuré
- 1 stk boullionterning af okse
- 350 g Vand
- 110 g champinoner skåret i kvarte
- 110 g Ærter frosne, + 12 til spøgelsesøjne
- 110 g Majs frosne
Sådan gør du
Kartoffelmos
- Sæt sommerfuglen i røreskålen. Tilsæt kartofler, mælk og en tske salt og kog i 30 minutter / 90ºC / hastighed 1
- Tilføj smør og rør 30 sekunder / hastighed 3. Hæld over i en skål og hold den varm. Rengør røreskålen.
Gullash
- Placer en skål på røreskålens låg og vej kødet. Tilsæt Worchestershire sauce , nelliker, 1 tske salt og peber. Rør sammen og sæt tilside.
- Hæld løg, hvidløg og olivenolie i røreskålen hak 3 sekunder / hastighed 5. Skrap siderne ned ved hjælp af spatlen. Sauter 2 minutter / 120ºC / hastighed 1
- Tilføj kød, gulerødder, selleri, pastinak og tilbered 3 minutter / 100ºC / hastighed 1, med omvendt knivrotation
- Tilføj mel, tomatpure, bouillontern og vand, tilbered 30 minutter / 100ºC / hastighed røreske, med omvendt knivrotation
- Tilsæt ærter, majs og champignonger og tilbered videre 20 minutter / 100ºC / hastighed røreske, med omvendt knivrotation, indtil kødet er mørt.
- Anret som vist på billedet ved at komme kartoffelmosen i en sprøjtepose.