Tarteletter med Kylling og Asparges fyld
Ingredienser
Tarteletter
- 200 g Mel
- 80 g Smør Skåret i 2 cm tern
- 50 g Koldt vand
- 1 knivspids Fint Havsalt
Fyld
- 80 g Løg
- 350 g Kyllingebrystfileter Uden skind, skåret i 1 cm tykke skiver
- 220 g Vand
- 0,5 stk Kyllingefond
- 1 stk Tørret Laurbær blad
Sause
- 25 g Smør
- 25 g Mel
- 150 g Mælk
- 0,5 teske Fint Havsalt
- 0,25 teske Stødt hvid peber
- 80 g Hvid asparges
- 1 teske Bredbladet persille friske
Sådan gør du
Tarteletter
- Hæld mel, smør, vand og salt i røreskålen og bland i 15 sekunder på trin 4. Tag dejen ud af skålen og saml den til en klump, Pak den ind i husholdnings film og sæt den i køleskabet i 30 min. Røreskålen skal rengøres.
- Tag dejen fra køleskabet og rul den ud til en tykkelse på 5 mm. Placer en tartelet form (Ø 10 cm, 3 cm dyb) Skær nu med en kniv rundt om formen lidt fra kanten. Gentag til du har 8 cirkler. Læg nu en dej cirkel i hver form. Prik bunden i hverform med en gaffel. Når dette er gjort sættes de 8 forme i fryseren i 15 min. Samtidigt tændes ovnen på 200º.
- Tag nu bagepapir og læg ned i tarteletten hvor efter der fyldes med bage bønner. Sæt nu i ovnen og bag i 15 min på 200º
Fyld
- Hæld løg, kylling, vand, kyllingefond og det tørrede laurbær blad i skålen. Kog i 7 minutter på røre hastighed og omvendt rotation Hæld indholdet fra røreskålen gennem dampindsatsen så væsken bliver samlet op i en skål. Rengør nu røreskålen.
- Tag tarteletterne ud af ovnen og fjern bagepapir og bage bønner. Sæt tarteletterne tilbage i ovnen i 5 minutter til de er gyldne brune. Tarteletterne tages ud og sættes til side på en rist,
Sauce
- Hæld mel, mælk, smør og 100 g af væsken fra før op i røreskålen, tilføj salt og peber. Kog i 6 minutter 100º speed 3. I mellemtiden fjernes løg og laurbær blade fra dampindsatsen.
- Tilsæt kylling og asparges, rør det sammen med spatelen. Varm i 1 minut og 30 sekunder på 100º på røre hastighed og omvendt rotation.
- Tag tarteletterne ud af deres forme og fordel fyldet mellem dem. Pynt med lidt persille og de er klar til servering.