Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
1 Time 55 Minutter
Antal personer
4 Personer
Ingredienser
- 800 g svinemørbrad i 2 cm skiver
- 1 ½ tsk sort peber, stødt
- 1 ½ tsk salt
- 20 g hvedemel, plus en ekstra mængde til at vende kødet i (ca. 3 spsk)
- 200 g løg, skåret i halve
- 2 fed hvidløg
- 20 g rapsolie
- 2 teskefulde grøntsagsbouillon, lavet i TM
- 600 g vand
- 2 laurbærblade
- 4 korn allehånde
- 10 g citronsaft, friskpresset
- 1 tsk merian, tørret
Sådan gør du
1. Sæt en skål på røreskålens låg og vej svinekødet ind i det. Tryk hver stykke flad med håndfladen, drys med ¾-1 tsk peber og salt, vend dem i mel og stil til side.
2. Læg løg og hvidløg i røreskålen, tilsæt olie, hak 5 sek/hastighed 5. Skrab ingredienserne ned langs røreskålens sider med en spatel og lad det simre i 5 min/120°C/hastighed 1. Overfør til en anden beholder.
3. Sæt knivdække på kniven. Kom det stuvede løg og hvidløg i røreskålen, tilsæt bouillon, vand, laurbærblade og allehånde og kog 10 min/98°C/hastighed 0,5 omvendt rotation.
4. Tilsæt det kødet og sørg for, at det er jævnt fordelt på knivdækket, kog 60 min/98°C/hastighed 0,5 omvendt rotation. Med en køkkentang eller en gaffel vend forsigtigt koteletterne (så det nederste lag kommer op) i skålen og kog i yderligere 30 min/98°C/hastighed 0,5 omvendt rotation. Læg forsigtigt kødstykkerne i et dybt fad, dæk til og sæt dem til side. Hæld saucen på en anden beholder og tag knivdækket ud af skålen.
5. Hæld saucen tilbage i røreskålen, tilsæt citronsaft, mel, merian og den resterende ½ tsk peber, i stedet for målebægeret, læg indsatskurven på låget af røreskålen og inddamp 10 min/Varoma/hastighed 3. Hæld saucen over kødet og server.
Noter