Mørbrad i sauce

Ret:

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

1 Time 55 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 800 g svinemørbrad i 2 cm skiver
  • 1 ½ tsk sort peber, stødt
  • 1 ½ tsk salt
  • 20 g hvedemel, plus en ekstra mængde til at vende kødet i (ca. 3 spsk)
  • 200 g løg, skåret i halve
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g rapsolie
  • 2 teskefulde grøntsagsbouillon, lavet i TM
  • 600 g vand
  • 2 laurbærblade
  • 4 korn allehånde
  • 10 g citronsaft, friskpresset
  • 1 tsk merian, tørret

Sådan gør du

1. Sæt en skål på røreskålens låg og vej svinekødet ind i det. Tryk hver stykke flad med håndfladen, drys med ¾-1 tsk peber og salt, vend dem i mel og stil til side.

2. Læg løg og hvidløg i røreskålen, tilsæt olie, hak 5 sek/hastighed 5. Skrab ingredienserne ned langs røreskålens sider med en spatel og lad det simre i 5 min/120°C/hastighed 1. Overfør til en anden beholder.

3. Sæt knivdække på kniven. Kom det stuvede løg og hvidløg i røreskålen, tilsæt bouillon, vand, laurbærblade og allehånde og kog 10 min/98°C/hastighed 0,5 omvendt rotation.

4. Tilsæt det kødet og sørg for, at det er jævnt fordelt på knivdækket, kog 60 min/98°C/hastighed 0,5 omvendt rotation. Med en køkkentang eller en gaffel vend forsigtigt koteletterne (så det nederste lag kommer op) i skålen og kog i yderligere 30 min/98°C/hastighed 0,5 omvendt rotation. Læg forsigtigt kødstykkerne i et dybt fad, dæk til og sæt dem til side. Hæld saucen på en anden beholder og tag knivdækket ud af skålen.

5. Hæld saucen tilbage i røreskålen, tilsæt citronsaft, mel, merian og den resterende ½ tsk peber, i stedet for målebægeret, læg indsatskurven på låget af røreskålen og inddamp 10 min/Varoma/hastighed 3. Hæld saucen over kødet og server.

Noter

Andre opskrifter

Nothing Found