Æble- Og pærer kage

Ret: Dessert

Del:

Forberedelsestid

30 Minutter

Samlet tid

1 time 30 Minutter

Antal personer

6 Portioner

Ingredienser

200 g hvedemel

150 g fuldkornshvedemel

60 g rørsukker

200 g smør, koldt, skåret i stykker

70 g creme fraiche, 18% fedt

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk bagepulver
  • 400 g æbler, skrællede, udkernede, skåret i stykker
  • 300 g pærer, udkernede, skåret i stykker
  • 70 g tranebær, tørret
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 3 spiseskefulde blommemarmelade eller anden marmelade efter smag

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd bunden af ​​kageformen (Ø 24 cm) med bagepapir og stil til side.
  2. Hæld hvedemel, fuldkornshvedemel og sukker i røreskålen, tilsæt smør, creme fraiche, æggeblommer og bagepulver, bland 30 sek/hastighed 4,5. Læg dejen på en meldrysset overflade og form en kugle.
  3. Sæt en skål på røreskålens låg, vej 450 g dej ind i den, rul den derefter ud gennem et stykke husholdningsfilm og tryk den forsigtigt ned i bunden og siderne af den tidligere forberedte kagedåse til en højde på ca. 7 cm. Bages i ca 15 minutter (180°C). Pak imens den resterende dej tæt ind i folie og stil den i fryseren.
  4. Læg æbler, pærer og tranebær i røreskålen, tilsæt kartofelmel og kanel, hak 3 sek/hastighed. 4.
  5. Fordel marmeladen på den bagte bund, og tilsæt derefter de hakkede frugter. Tag den resterende del af dejen ud af fryseren, riv den på et groft rivejern og drys den ud over dejen. Bages i 40 minutter (180°C).

Noter

Andre opskrifter

  • Chokolade og karamel konfekt

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 1 time 15 Minutter

  • 1-2-3 småkager

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 2 Timer

  • Muffins med rødebede og chokolade

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 1 time 15 Minutter