Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
45 Minutter
Antal personer
Ingredienser
- 75 gr Mandler
- 150 gr Rørsukker Lyst
- 1 kg Appelsiner Økologiske
- 50 gr Vand
- 20-30 gr Citronsaft
- Kornene af 1 stang vanilje
- 1 tsk Ingefær Friskrevet
- Evt. geleringsmiddel
Sådan gør du
- Smut mandlerne, hak dem groft ca. 6 sek. / trin 5 og hæld dem i en anden skål.
- Pulveriser rørsukker 10 sek. / trin 10.
- Skyl appelsinerne grundigt, riv skallen fra alle appelsinerne eller lav fine strimler med juliennejern uden at det hvide rives med.
- Befri appelsinerne for den hvide skaldel, del dem i både, skær dem i mindre stykker og fjern eventuelle kerner.
- Hæld appelsinstykker og -skal i røreskålen til sukkeret og hak ca. 10 sek. / trin 6.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Kog uden målebæger isat men med kogeindsatsen oven på låget – for at undgå sprøjt – ca. 15 min. / Varoma. Bobler massen for meget, kan temperaturen sænkes til 100 eller 95 grader.
- Tilberedt med Varoma vil marmeladen dampe noget ind og tykne, så geleringsmiddel bliver overflødigt. Ønsker man kortere kogetid, bliver marmeladen måske så tyndtflydende, at geleringsmiddel er relevant.
- Hæld marmeladen på Atamon- eller spiritusskyllede glas.
Noter