Gazpacho med løvstikkeolie

Ret: Forret, Suppe

Del:

Forberedelsestid

35 Minutter

Samlet tid

1 Time 35 Minutter

Antal personer

Ingredienser

  • Løvstikkeolie – dag 1
  • 1 håndfuld løvstikke
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 dl solsikkeolie

Gazpacho – dag 2

  • 10 stk modne tomater
  • 1 stk Rød Peber eller Snack Peber
  • 1 stængel stængel blegselleri
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tørret chipotle eller anden chili
  • 1 rødløg
  • 1 Agurk
  • 1 spsk frisk merian og oregano
  • 1 tsk piment d’espelette eller røget paprika
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 spsk worchestershiresauce
  • 2 spsk Ekstra jomfruolivenolie
  • limesaft efter smag

Sådan gør du

  1. Dag 1 Pluk bladene fri fra løvstikke- og persillestilkene og skyl dem grundigt. Slyng dem fri for vand og kom bladene i røreskålen sammen olien. Kør i 7 min/60 grader/hastighed 6.
  2. Sigt olien i en stofble i køleskabet til dagen efter.
  3. Dag 2 Placer modne tomater, rød peberfrugt, blegselleri, hvidløg, tørret chipotle eller anden chili, rødløg, agurk, frisk merian og oregano, piment d’espelette eller røget paprika, sellerisalt, worchestershiresauce og olivenolie i røreskålen og blend i 4 min/hastighed 10. til suppen er ensartet.
  4. Smag til med salt, peber og limesaft (& evt. lidt vodka).
  5. Justér evt. konsistensen med vand (hvis den skal være tyndere) eller daggammelt brød (hvis suppen skal være tykkere).
  6. Anret suppen og dryp lidt løvstikkeolie på toppen.
  7. Servér med godt brød og et dejligt glas vin.

Noter

Andre opskrifter

  • Muslinger i kokosmælk

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter

  • Blomkålssuppe

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Rejer i hvidløg

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 25 Minutter