Hveder

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

15 Minutter

Samlet tid

2 Timer 15 Minutter

Antal personer

15 Stk

Ingredienser

  • 100 gr smør
  • 250 gr mælk
  • 50 gr gær
  • 15 gr sukker
  • 2 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 5 gr Kardemomme
  • 550 gr Hvedemel

Sådan gør du

  1. Mælk, og gær hældes i røreskålen. Røres 3 min. / 37 grader / trin 2.
  2. Resten af ingredienserne tilsættes og æltes, til dejen er blank: 6 – 8 min. / dejfunktion. Mel tilsættes ad to omgange, så man kan styre melmængden. Dejen skal være blød, lidt fugtig, glat og smidig.
  3. Dejen hældes i en smurt skål og hæver ca. 45 min. under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse.
  4. 15 boller formes og placeres tæt sammen uden at røre hinanden på bageplade med bagepapir.
  5. Efterhæver tildækket ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  6. Alternativt kan bollerne hæve over gryde med dampende vand i ca. 20 min.
  7. Bollerne pensles med æg, mælk eller vand og bages på ovnens midterrille ved 180 grader i 20 – 25 min.
  8. Efter afkøling skæres bollerne igennem og ristes på brødrister eller i ovn ca. 5 min. ved 225 grader.
  9. Spises med koldt smør.

Noter

Andre opskrifter

  • Skagensbrød

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 12 Timer 40 Minutter

  • Rødvinssauce

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Time

  • Ananas og Ingefær Marmelade

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter