Skip to main content

Asiatisk inspireret gulerodssuppe med søde kartofler

Asiatisk inspireret gulerodssuppe med søde kartofler

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret

Ingredienser

Suppen

  • 300 g Gulerødder delt i store stykker
  • 300 g Søde kartofler skrællet og delt i store stykker
  • 1 stk Løg halveret
  • 1 fed Hvidløg
  • 100 g Appelsinjuice
  • 100 g Kokosmælk
  • 300 g Vand
  • 1 spsk grøntsagsfond fra side 62 i Min Kogebog, eller to bouilontern
  • 10 g Ingefær frisk
  • 2 kviste koriander frisk, eller Persille
  • 2 spsk Kokosolie eller olivenolie
  • Salt og Peber

Topping

  • 100 g Gulerødder skåret i små tern
  • 80 g Søde kartofler skåret i små tern
  • 4 stk forårsløg fint snittet
  • Frisk Koiander eller Persille

Sådan gør du

  • Kom løg, hvidløg, ingefær og koriander i røreskålen og hak 3 sek/hastighed 5
  • Tilføj olie og sautér 3 min./Varoma/hastighed 1
  • Tilføj gulerødder og de søde kartofler og hak 8 sek/hastighed 5
  • Tilføj resten af ingredienserne, kom Varoma fadet med ingredienserne til topping (ikke koriander eller persille) på og kog 18 min/Varoma/hastighed 1
  • Blend 1 min/hastighed 10. Smag til med salt og peber.
  • Kom suppen i skåle, drys med topping og koriander eller persille og eventult kerner som vist på billedet.

Noter

Til ekstra topping kan f.eks. bruges rejer. Eller du kan dampe lidt laks i Varoma bakken mens suppen koger.
Del dette:

asiatisk, Suppe

X