Chai grød
Ingredienser
- 900 g Skummetmælk
- 100 g Kokosmælk
- 50 g Brun Farin (valgfrit)
- 2 stk Chai teposer
- 2 stk Kanelstænger
- 1 spsk Vaniljepulver
- 1 knivspids Havsalt
- 220 g Ris hvide eller brune, se tip
- 8 stk Tørret abrikoser skåret i mindre stykker (5 mm), til servering
- 2 spsk Pistacienødder hakkede, til pynt
- 2 spsk Kokos flager til serving
Sådan gør du
- Kom mælk, kokosmælk, Brun farin, chai teposer, kanelstænger, vanilje og salt i røreskålen. Uden målebæger, kog i 8 min/100°C/hastighed 1, med omvendt knivrotation.
- Fjern teposerne med en tang. Tilsæt ris, uden målebæger og kog i 30-40 min/90°C/hastighed 1, med omvendt knivrotation, eller indtil risen er kogt.
- Hæld i en stor serveringsskål og lad den trække i 15 minutter.
- Del chai grøden i 8 glas eller skåle og pynt med abrikoser, pistacienødder, kokosflager og server straks.
Noter
Hvis du erstatter de hvide ris med brune skal kogetiden forlænges (ca. 10 min) eller indtil de har opnået den ønskede konsistens.
Aftensmad, Dessert, Efterår, Forår, Glutenfri, Indisk, Madlavning til større familier, Madlavning til studerende, Middag, Vegetar, Vinter