Ingredienser
- 350 g Kalkunbryst, uden skind og ben, skåret i 2 cm stykker
- 250 g Røget bacon, uden skind og ben, røget, skåret i 1 cm tern
- 200 g Kyllingelever
- 2 stk Laurbærblade
- 2 stk Allehånde korn
- 1 stk Rundstykke, tør evt. 2 stk toastbrød, endeskiver
- 100 g Champingions
- 100 g Løg, i kvarte
- 20 g Olivenolie
- 2 stk Æg
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 3 kn sp Muskatnød
- 600 g Vand
Sådan gør du
- Hæld vand i røreskålen, sæt kurven ind og læg kalkunbryst, bacon, lever, laurbærblad og allehånde ind i den. I stedet for målebægeret placeres Varoma-fadet uden låg på røreskålens låg og dampes i 30 min/Varoma/hastighed 1. Fjern kurven med en spatel og stil den til side. Fjern laurbærbladet og allehånde fra kurven. Hæld kogefonden fra røreskålen i en skål, tilsæt brødet, lad det trække i ca. 5 minutter, sæt til side. Fjern derefter bollen og kasserer den resterende bouillon.
- Kom champignons og løg i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
- Forvarm ovnen til 200°C. Smør en "kageform" (30 x 12 x 10 cm) og stil til side.
- Tilsæt olivenolie, lad det simre 3 min./120°C/hastighed 1.
- Tilsæt kød, brød, æg, salt, peber og muskatnød, bland 15 sek./hastighed 9. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 45 sek./hastighed 4,5. Hæld røreskålens indhold i kageformen og bag i 50 minutter (200°C). Tag ud af ovnen og stil til afkøling.