Skip to main content

Ingredienser

  • 150 g Marmelade tyk
  • 3 stk Æg
  • 80 g Sukker
  • 75 g Hvedemel
  • Birkes til at drysse kagerne med

Sådan gør du

  • Sæt sommerfuglen på. Put æggene, tilsæt sukker i røreskålen og opvarm 6 min./37°C/hastighed 4, derefter pisk 6 min./hastighed 4.
    Forvarm imens ovnen til 180°C, varmluft. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og stil til side.
    Fjern sommerfuglen. Overfør blandingen til en stor skål og stil til side.
  • Sæt en skål på røreskålens låg og afvej melet. Tilsæt gradvist melet til æggemassen, bland forsigtigt med en spatel, indtil ingredienserne er helt blandet sammen.
  • Overfør dejen til en sprøjtepose med en rund tyl (Ø 10 mm). Lav små, runde klatter (Ø 3 cm) på tidligere tilberedte bageplader, så der er 4-5 cm mellemrum mellem småkagerne. Drys dem med birkes.
  • Sæt begge bageplader med småkagerne i ovnen (niveau 2 og 4). Bages i 7-10 minutter (180°C, varmluft), indtil de er gyldenbrune. Tag de bagte småkager ud af ovnen og stil dem til afkøling i 20 minutter.
  • Fordel marmeladen på den flade side af småkagen til en tykkelse på 2 mm, dæk med den anden småkage og tryk let.
Del dette:
X