Ingredienser
Citroncreme
- 15-20 g Citronskal, økologisk uden den hvide hinde
- 200 g Sukker
- 140-150 g Citronsaft, friskpresset
- 2 stk Æg
- 2 stk Æggeblommer
- 20 g Majsstivelse
- 50 g Smør
Kager
- 180 g Sukker
- 350 g Hvedemel
- 225 g Smør, kold i mindre stykker
- 2 stk Æggeblommer
- 1 tsk Vaniljesukker lavet på TM eller 2 tsk alm. vaniljesukker
Sådan gør du
Citroncreme
- Put citronskal, tilsæt sukker i ren og tør røreskål og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
- Sæt sommerfuglen på. Tilsæt citronsaft, æg, æggeblommer og majsstivelse, kog 10 min./100°C/hastighed 2.
- Tilsæt smør, kog yderligere 2 min./100°C/hastighed 2. Fjern sommerfuglen. Overfør cremen til en anden beholder og stil til afkøling i 2 timer. Forbered imens småkagerne. Vask og tør røreskålen.
Kager
- Hæld sukker i en ren og tør røreskål og mal 15 sek./hastighed 10. Hæld flormelis i en anden beholder og stil til side.
- Hæld 100 g flormelis og mel i røreskålen, tilsæt smør, æggeblommer, vaniljesukker og vand. Bland 30 sek./hastighed. 4 Hæld dejen ud og form en kugle, pak den ind i folie og sæt den på køl i 1 time.
- Forvarm ovnen til 200°C. Beklæd en bageplade med bagepapir og stil til side.
- Rul den afkølede dej ud på en meldrysset overflade til en tykkelse på 3-4 mm. Brug en æggeformet udskærer til at skære ovale småkager ud, og læg dem på den tidligere forberedte bageplade med en afstand på 2-3 cm. Skær hul i halvdelen af småkagerne (f.eks. med et glas eller låg, Ø 2 cm). Ælt de resterende dejstykker, rul dem ud og skær de næste småkager ud på samme måde.
- Bag i 10-12 minutter (200°C), eller indtil kagerne begynder at blive gyldne. Stil de bagte småkager til side til afkøling i 30 minutter.
- Fordel cremen på småkagerne uden hul i en tykkelse på 5 mm. Drys småkagerne med et hul med flormelis, læg dem ovenpå småkagerne med creme og tryk forsigtigt. Server æggekager som dessert.