Græsk kalkun burger
Ingredienser
Tzatziki
- 200 g Agurk halveret, skåret i stykker (5cm), fjern kernerne
- 2 fed Hvidløg
- 10 g Dild Frisk
- 200 g Græsk yoghurt
- 10 g Olivenolie
- 20 g Citronsaft Frisk
- 1/4 tsk Havsalt
- 1 knivspids sort peber stødt
Burger bøffer
- 1 Madæble skrællet, uden kærner og skåret i kvarte (ca. 200 g)
- 150 g forårsløg skåret i stykker
- 500 g Kalkun hakket, i mindre stykker
- 1 tsk timian tørret
- 1,5 tsk Havsalt
- 2 knivspids sort peber stødt
- Olivenolie til at smøre med
Tilberedning
- 6 Fuldkornsboller skåret over. Se opskrift her på siden hvis du vil lave dem selv
- 1 rødløg skåret i tynde skiver (5 mm)
- 90 g feta
Sådan gør du
Tzatziki
- Kom agurk og salt i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5. Hæld agurkerne i dampindsatsen, lad væsken løbe af i 10 minutter.
- Kom hvidløg og dild i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5. Skrab røreskålens sider ned med spatelen.
- Tilsæt yoghurt, citron saft, olie, hakkede agurker og peber og bland i 20 sek/hastighed 2,5 med omvendt knivretning. Overfør tzatzikien til en skål, dæk skålen med husholdnings film og sæt den i køleskabet til den skal bruges. Rengør røreskålen.
Burger bøffer
- Kom æble og forårsløg i røreskål og hak 2 sek/hastighed 10. Skrab røreskålens sider ned med spatelen og hak igen 2 sek/hastighed 10.
- Tilføj hakket kalkun, timian, salt og peber og bland 15 sek/hastighed 3.
- Del blandingen i 6 portioner og form dem som burger bøffer. Sæt på en tallerken, dæk med husholdningsfilm og sæt i fryser i 10 minutter.
- Tilbered kalkun bøfferne i en forvarmet ovn (230 grader) i ca 8-10 minutter, vend dem halvvejs, så de er let brunet på begge sider.
- Placer en burger bøf på hver af underbollerne. Top med 1-2 spsk tzatziki. Pynt med et par ringe af rød løg og feta ost. Tilslut lægges overbollen på og burgeren serveres med det samme.
Noter
Aftensmad, dagligt, Efterår, Europærisk, Forår, Frokost, Græsk, Hovedret, kødret, Madlavning til større familier, Middag, Nem, Normal, Sommer