Ingredienser
Kylling med ris & grøntsager
- 600 g Kyllingebrystfileter, uden skind, skåret i ca 2 cm stykker
- 0,5 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber, støt
- 0,5 tsk Sød paprika
- 0,5 tsk Gurkemeje
- 20 g Olie
- 200 g Gulerødder, i ca 2 cm stykker
- 200 g Squash, i ca 2 cm stykker
- 150 g Rød peber, i ca 2 cm stykker
- 2 tsk Grøntsagsbouillonkoncentrat
- 250 g Ris
- 1200 g Vand
Sauce
- 20 g Persille, frisk, kun blade
- 170 g Løg, skåret i ottendesele
- 30 g Olie
- 200 g Flødeost
- 2 tsk Sennep
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Sort peber, støt
- 0,75 tsk Sød paprika
- 20 g Majsstivelse kan undlades
Sådan gør du
Kylling med ris & grøntsager
- Sæt en skål på låget af røreskålen, vej kyllingen, tilsæt salt, peber, sød paprika, gurkemeje og 15 g olie og rør sammen. Læg den marinerede kylling i den nederste del af Varomaen og stil til side.
- Kom gulerødder, squash og peberfrugt i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Overfør de hakkede grøntsager til Varoma-bakken og stil til side.
- Kom grøntsagsfonden i røreskålen, tilsæt de resterende 5 g olie og vand. Indsæt indsatskurven og vej risene ind i den. Læg Varomaen med kylling og grøntsager på røreskålens låg og damp i 25 min/Varoma/hastighed 1. Fjern Varoma-bakken og sæt den til side.
- Fjern forsigtigt indsatskurven ved hjælp af spatelen, overfør risene til en anden beholder og stil til side. Tilsæt de kogte grøntsager, bland grundigt med en spatel, tilsæt den kogte kylling og stil til side et lunt sted. Hæld den resterende væske fra røreskålen efter tilberedning i en anden beholder og gem den. Vask og tør røreskålen.
Sauce
- Kom persille i en ren og tør røreskål og hak 5 sek./hastighed 8. Overfør til en anden beholder og stil til side.
- Put løget i røreskålen, tilsæt olie og svits det 5 min./Varoma/hastighed 2.
- Tilsæt 300 g væske fra tidligere dampning, flødeost, sennep, salt, peber, sød paprika og stivelse og sæt den på jævner-funktion ved 100 grader.
- Tilsæt hakket persille og bland grundigt med en spatel. Server kyllingen med "grøntsagsris" som hovedret.