Ingredienser
Hindbærmousse
- 1,5 blad Husblas
- 0,5 stk Vaniljestang
- 60 g Sukker
- 200 g Piskefløde
- 130 g Hindbær
Kiks bund
- 50 g Mandler eller hasselnødder
- 10 g Smør, blødt
- 50 g Farin
- 145 g Hvedemel
- 0,5 tsk Bagepulver
- 1 stk Æggeblomme
- lidt Flagesalt
- lidt Lakridspulver
Klar gelé
- 3 stk Husblas
- 200 g Vand
- 200 g Sukker
- evt Frugtfarve
Sådan gør du
Hindbærmousse
- Læg husblas i blød, i koldt vand.
- Kom vanilje, sukker og hindbær i TM, varm det op til 50 grader
- Vrid husblas fri for vand og kom det i skålen til hindbærrene. Kør det hele i 30 sek./ hastighed 4
- Hæld det over i en anden stor skål og lad det afkøle til ca. 30 grader
- Pisk fløden næsten stiv
- Vend piskefløden i hindbærrene. Kom det i en sprøjtepose og fyld det i forme, eller på en lagkage, sæt det på Frost. Så er de nemme at få ud af gummiformene og lægge på bundene.
Kiks bund
- Start med at blendenødderne, som du ønsker dem som grov mel.
- Kom alle de andre ting i skålen til nøde melet. Kør det sammen på 1 min. / hastighed 3-4. Sæt det på køl ca 45 minutter.
- Rul dejen du i 2 cm tykkelse, brug en udstikker der passer til størrelsen på moussen.
- Bag dem i 6-8 minutter på180 g varmluft.
Klar gelé
- Sæt husblas i blød
- Varm vandet og sukker i TM op til 50 grader
- Tag låget af og put de bløde husblas i skålen. Sørg for at de ikke bliver lagt på selve kniven. Kør det hele 20 sek./ hastighed 4
Saml kagen
- Når hindbærmousse er frosset, tag dem ud af formene
- hæld gelé over dem
- sæt dem på bundene
- Pynt dem så snart de er overhældt med gelé . Evt små marengs, chokolade eller hvad du syntes.