Skip to main content

Skagenbrød

skagensbrød på Thermomix

Skagenbrød

Opskriften er lavet af Vibeke.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

Dag 1: fordej

  • 100 g vand
  • 1 g gær
  • 110 g hvedemel 12/16 procent protein fx Manitobamel
  • 25 g fuldkorsmel

Dag 2:

  • 410 g mel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 12 g salt
  • 75 g kerner (Blandede fx græskar-, havregryn-, sesam-, solsikke- kerner, eller hvad du lige har)
  • 10 g sukker
  • 3 g malt Malten gør dejen lidt mærkere og dybere i smagen.
  • 20 g neutral olie

Sådan gør du

Dag 1: fordej

  • Rør sammen med en gaffel og læg plast på, og lad dejen stå til næste dag.

Dag 2:

  • Kom fordejen i Thermomix og 300 g vand, 25 g gær. Rør 1 min. på hastighed 4.
  • Tilføj alle ingredienser til din Thermomix og kør 3 min. på æltefunktionen.
  • Hæld neutral olie i Thermomix. Alt 1 min. nu lander dej temperaturen omkring 27-28 grader, hvilket er optimale forhold for gæren. Dejen må endelig ikke blive meget varmere.
  • Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom plast over og lad det hvilke i 20 min.
  • Hæld nu dejen og rul skånsomt dejen sammen til 2 brød. Du kan også lave ét brød og rundstykker af resten.
  • Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse med plast over.
  • Bages 40 min. på 220 g over- og undervarme. Sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 min. Herved får du en dejlig sprød skorpe.
  • Bager du rundstykker gør da på samme måde som ved brød. Bagetiden er dog blot 20 min.
  • Velbekomme - nydes med koldt smør.
Del dette:
X