Skip to main content
Gulerodskage

Svinkløv Badehotels gulerodskage

Gulerodskage

Svinkløv Badehotels gulerodskage

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert

Ingredienser

  • 300 g brun farin
  • 2 dl solsikkeolie
  • 4 stk. æg
  • 275 g mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 375 g gulerødder riv dem på Thermomix
  • 1 dl rosiner
  • 35 g valnødder

Ostecreme - topping

  • 250 g sukker (kværnes til flormelis - 10 sek / hastighed 10)
  • 200 g flødeost naturel
  • 125 g smør koldt i mindre stykker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk. citronsaft kan udelades, men det giver en friskhed

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker vej af på vægt programmet, kom valnødderne i riv i 7-8 sek / hastighed 5 - hæld det over i en skål (hvis du ikke er så heldig at have 2 kander😊)
  • Vej farin og olie af - rør 1 1/2 min. med omvendt rotation /hastighed 3 tilsæt æggene 1 ad gangen konsistensen skal være cremet.
  • Gå over på vægt programmet - vej melet af og tilsæt de øvrige ingredienser - gå tilbage og rør med omvendt rotation 1 min / hastighed 3.
  • Tilsæt gulerødder og valnødder og kør ca 1 min / hastighed 3.
  • Rosiner tilsættes - kør med omvendt rotation 10 - 15 sek så de blot er blandet i dejen men stadig hele.
  • Kan bages i muffin forme 185 grader i ca 40 min.
  • Jeg bager oftest i en bradepande ca 20 x 30 cm en af dem man kan købe med et praktisk låg til.

Ostecreme - topping

  • Når sukkeret er kværnet til flormelis kommes de resterende ingredienser i og køre 1 min / hastighed 6. Kan sluttes af med 1 min med sommerfuglen på Max hastighed 4 - det skal være en lind og luftig creme
  • Sprøjt ostecremen på kagerne eller smør det ud med en spartel, pynt med valnødder.

Bagning

  • I bradepande bager jeg den i 45 min ved 185 grader - varmluft
  • Som muffins 40 min ved 185 grader - varmluft.
  • God fornøjelse - har elsket den lige siden vi smagte den første gang for over 30 år siden. Tove B. Witt.
Del dette:
X