Svinkløv Badehotels gulerodskage
Ingredienser
- 300 g brun farin
- 2 dl solsikkeolie
- 4 stk. æg
- 275 g mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kanel
- 375 g gulerødder riv dem på Thermomix
- 1 dl rosiner
- 35 g valnødder
Ostecreme - topping
- 250 g sukker (kværnes til flormelis - 10 sek / hastighed 10)
- 200 g flødeost naturel
- 125 g smør koldt i mindre stykker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1-2 tsk. citronsaft kan udelades, men det giver en friskhed
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker vej af på vægt programmet, kom valnødderne i riv i 7-8 sek / hastighed 5 - hæld det over i en skål (hvis du ikke er så heldig at have 2 kander😊)
- Vej farin og olie af - rør 1 1/2 min. med omvendt rotation /hastighed 3 tilsæt æggene 1 ad gangen konsistensen skal være cremet.
- Gå over på vægt programmet - vej melet af og tilsæt de øvrige ingredienser - gå tilbage og rør med omvendt rotation 1 min / hastighed 3.
- Tilsæt gulerødder og valnødder og kør ca 1 min / hastighed 3.
- Rosiner tilsættes - kør med omvendt rotation 10 - 15 sek så de blot er blandet i dejen men stadig hele.
- Kan bages i muffin forme 185 grader i ca 40 min.
- Jeg bager oftest i en bradepande ca 20 x 30 cm en af dem man kan købe med et praktisk låg til.
Ostecreme - topping
- Når sukkeret er kværnet til flormelis kommes de resterende ingredienser i og køre 1 min / hastighed 6. Kan sluttes af med 1 min med sommerfuglen på Max hastighed 4 - det skal være en lind og luftig creme
- Sprøjt ostecremen på kagerne eller smør det ud med en spartel, pynt med valnødder.
Bagning
- I bradepande bager jeg den i 45 min ved 185 grader - varmluft
- Som muffins 40 min ved 185 grader - varmluft.
- God fornøjelse - har elsket den lige siden vi smagte den første gang for over 30 år siden. Tove B. Witt.