Rabarbercrub
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 100 g havregryn
- 100 g mel
- 100 g sukker
- 30 g mandler eller anden nøddetype
- 2 tsk vaniljesukker eller kornene fra en vaniljestang
- 100 g smør skåret i stykker
Sådan gør du
Marinade til rabarber
- Skyld rabarberne og skær dem i bidder. Fordel i et ildfastfad og drys et par gode skefulde sukker over samt vaniljesukker.
Crumble
- Tilsæt mandler til røreskålen og hak 5 sek / hastighed 7.
- Tilsæt havregryn, mel, smør og sukker. Mix det 12 sek / hastighed 5.
- Fordel nu crumblen henover rabarberne og sæt i en forvarmet ovn ved 180 gradervarmluft i 25-30 min. Kig til kagen, måske den skal have 5 min. mere. Den skal være sprød og boblende.
- Server rabarber crumblen lun eller kold med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.