Hot dogs
Ingredienser
- 90 g mælk gerne sødmælk
- 20 g sukker
- 60 g smør blødt og i mindre stykker
- 15 g gær frisk
- 3 stk æg
- 300 g hvedemel og lidt til bordpladen
- 0,5 ts salt
- 15 stk pølser
- 1 ts sesamfrø valgfrit
Sådan gør du
- Hæld mælk i blandeskålen, tilsæt sukker og 30 g smør og opvarm 1 min / 37 ° C / hastighed. 2.
- Tilsæt gær og 2 æg, bland 3 sek / hastighed. 3.
- Tilsæt mel og salt, ælt dejen i 3 min.
- Tilsæt 30 g smør, ælt igen dejen i 1 min.
- Hæld dejen i en smurt skål, dæk til og lad det hæve i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 250 ° C og beklæd bagepladen med bagepapir.
- Tag dejen ud på den drysset med mel bordplade. Rul ud i et rektangel (30 x 40 cm), skær derefter i strimler (2 x 40 cm) med spatlen.
- Slå det sidste æg ud i en skål.
- Pak hver pølse som en spiral med dej strimlen og placer hot dog’en på bagepladen.
- Pensl med pisket æg og drys evt. med sesamfrø.
- Bages i 8-10 minutter (250 ° C).
- Kan spises varme eller kølige.