Rabarber trifli
Ingredienser
Rabarbermousse
- 500 g rabarber skåret i stykker på 2 cm
- 120 g Sukker
- 10 g Citronsaft friskpresset
Vaniljecreme
- 60 g kiks eller makroner
- 60 g Sukker
- 1/2 vaniljestang
- 400 g mælk
- 3 stk Æggeblommer
- 25 g majsstivelse
Flødeskum
- 100 g Piskefløde
- 50 g mascarpone
Sådan gør du
Rabarbermousse
- Anbring rabarber i røreskålen, tilsæt sukker og citronsaft og kog 6 min / 100 ° C / omvendt rotation / hastighed 0,5.
- Hæld blandingen i en anden skål og sæt det på køl. Vask og tør røreskålen.
Vaniljecreme
- Anbring kiks i røreskålen, hak 4 sek. / hastighed 5 – hæld over i en lille skål og sæt det til side.
- Put sukker og vanilje i røreskålen, og mal 15 sek. / hastighed. 9. Skrab vaniljesukker i bunden af røreskålen med en spatel.
- Tilsæt mælk, æggeblommer og stivelse, bland 30 sek / hastighed 6. Fjern målebægeret, kog uden målebæger 8 min / 100 ° C / hastighed 2.
- Hæld blandingen over i en anden beholder, sæt den i køleskabet for at køle den helt ned.
- Vask og tør røreskålen. Lad den køle af i min. 15 min.
Flødeskum
- Sæt sommerfuglen på i den kolde røreskål og tilsæt piskeflødefløde og mascarpone - derefter pisk det ved hast. 3 (uden at indstille tiden, indtil konsistensen af flødeskum opnås)
- Tag sommerfuglen af.
- Put den tidligere tilberedte rabarbermousse i 6 glas, læg afkølet vaniljecreme oven på moussen og derefter flødeskum med mascarpone.
- Drys med hakkede kiks og server straks eller efter afkøling.