Skip to main content

Marengskys

Søde, sprøde kys…

Marengskys

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Tilbehør

Ingredienser

  • 270 g sukker
  • 10 g frysetørret hindbær til at farve
  • 100 g æggehvide ved stue temperatur
  • nip havsalt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 135°C. Klargør 2 bageplader med bagepapir og sæt dem til side.
  • Placer sukker og frysetørrede hindbær i røreskålen og mal 20 sek./hastighed 7.
  • Indsæt piskeindsatsen / sommerfuglen. Tilsæt æggehvider, salt og uden målebægeret, pisk 10 min/37°C/hastighed 2 indtil det er tykt og blankt.
  • Forsigtig hæld marengsmassen i en stor sprøjtepose, med et lille hul i enden. Sprøjt merengs i små toppe direkte på den klargjorte bageplade
  • Bag i 40 minutter (135°C). Sluk ovnen straks efter de 40 minutter og lad marengs køle helt af i den lukkede ovn (ca. 1 time gerne længere). Skub spatlen under hver marengs for at frigøre og server.
  • Pensl eller drys kyskagerne med spiseligt glimmer, guld- eller sølvstøv for at gøre dem ekstra festlige. Hvis du ønsker hvide marengskys, så undlad at tilsætte de frysetørrede hindbær. Det er også en super idé, hvis du har mange æggehvider tilovers. Lav i stedet disse marengskys og opbevar dem i en lufttæt beholder / kagedåse. De kan holde sig flere måneder.
Del dette:
X