Kanelbrød
Ingredienser
Dej:
- 2 tsk. tørgær eller 20 g gær, smuldret
- 600 gram Hvedemel fin
- 300 gram Vand lunken
- 50 gram Smør blødt i små stykker
- 2 stk. Sukker
- 1 tsk. Kardemomme
- 0,5 tsk. Havsalt
Kanelsmør:
- 120 gram Smør blødt
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Dej:
- Kom gær, mel, vand, smør, sukker og salt i røreskålen og ælt 2 min./Ælteprogram. Tip ud på en arbejdsoverflade og rul dejen til et rektangel (30 cm x 40 cm).
Kanelsmør:
- Kom smør, kanel og vaniljesukker i røreskålen, og bland derefter 25 sek./hastighed 6.
Samling:
- Forvarm ovnen til 200°C, og smør en springform | (Ø 26 cm)
- Spred kanelsmørret over den udrullede dej, så det dækker hele dejen. Skær i 6 strimler (ca. 5 cm x 40 cm). Fold hver dejstrimmel flere gange, og sæt dem derefter på siden. Arranger de foldede dejstrimler i springformen, afslut i midten. Sættes til side i 5 minutter.
- Stil springformen på en bageplade (fedt kan sive ud af springformen). Bages i 25-30 minutter (200°C), indtil det er godt bagt, og brødet lyder hult, når det bankes nedenunder. Server varm eller kold.
- Pynt med glasur.... Haps haps haps