Skip to main content

Forfatter: Mikkel

Skovmosroulade med citroncreme

Skovmosroulade med citroncreme

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert
Forb. tid: 1 time
Samlet tid: 5 timer
Antal: 16

Ingredienser

  • 10 g Citronskal Lemon curd
  • 60 g Sukker Lemon curd
  • 1 stk Æg Lemon curd
  • 40 g Smør Lemon curd
  • 50 g Citronsaft Lemon curd
  • 7 stk Æg Spinatkagebund
  • 150 g Sukker Spinatkagebund
  • 1 ts Vaniljesukker lavet på TM, eller 2 ts alm. vaniljesukker Spinatkagebund
  • 200 g Friske spinatblade Spinatkagebund
  • 30 g Olie (Rasp eller Solsikke) Spinatkagebund
  • 250 h Hvedemel Spinatkagebund
  • 2,5 ts Bagepulver Spinatkagebund
  • 2 knsp Salt Spinatkagebund
  • 1 spsk Flormelis Spinatkagebund
  • 200 g Jordbær i små tern Til creme & pynt
  • 8 spsk Æblejuice Til creme & pynt
  • 400 g Fløde 38% Til creme & pynt
  • 250 g Mascapone Til creme & pynt
  • 20 g Flormelis Til creme & pynt
  • 1 spsk Vaniljesukker lavet på TM, eller 2 ts alm. vaniljesukker Til creme & pynt
  • 50 g Blåbær Til creme & pynt

Sådan gør du

  • 1. Put citronskal og sukker i en ren og tør røreskål og mal 10 sek/hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne fra siderne af røreskålen til bunden af ​​røreskålen, mal igen 10 sek/hastighed 10.
  • 2. Tilsæt æg, smør og citronsaft, opvarm 6 min/80°C/hastighed 3. Overfør lemon curd til en anden beholder, stil til afkøling i cirka 20 minutter, og stil derefter i køleskabet i mindst 30 minutter. Fortsæt i mellemtiden med opskriften. Vask røreskålen.
  • 3. Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd en bageplade ca. 40×32 cm med bagepapir og stil til side.
  • 4. Sæt sommerfuglen i. Kom 6 æg, sukker og vaniljesukker i røreskålen og opvarm 6 min/37°C/hastighed 4. Derefter køer igen uden varme 6 min/hastighed 4. Fjern sommerfuglen, og hæld sammenpiskedeæg i en anden skål og stil til side.
  • 5. Kom 100 g spinat i røreskålen og hak 3 sek/hastighed 8. Brug en spatel til at skrabe spinaten ned langs røreskålens sider.
  • 6. Tilsæt de resterende 100 g spinat, 1 æg og olie, bland 30 sek/hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  • 7. Sæt sommerfuglen i. Tilsæt sammenpisket æg, mel, bagepulver og salt rundt om sommerfuglen og bland 5 sek/omvendt rotation/hastighed 3. Fjern sommerfuglen. Bland forsigtigt dejen med en spatel. Hæld dejen over på bagepladen og fordel dejen over hele ovnpladens overflade. Bages i 15-17 minutter (180°C). Imens vaskes og tørres røreskålen og sommerfuglen. Når bunden er bagt færdigt, så drys flormelis over et rent viskestykke og læg den bagte dej sammen med bagepapiret på viskestykket, så papiret ligger øverst, stil til side i 5 minutter, fjern derefter forsigtigt bagepapiret og klip en ca 3 cm strimmel dej af fra langsiden. Smuldr den udskårne dej med fingrene, gem det i en anden beholder og dæk den til, så den ikke tørrer ud. Rul forsigtigt den resterende dej stramt til en roulade, start fra den længere side, og stil den til at køle helt af (ca. 1 time).
  • 8. Fold forsigtigt den afkølede bund ud og fjern viskestykket.
  • 9. Læg dejen på to overlappende ark folie, udblød den i æblejuice og stil til side.
  • 10. Sæt sommerfuglen i. Hæld fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker i en ren og tør røreskål. Kør ingredienserne på hastighed 3, uden at indstille tiden, indtil konsistensen af ​​en tyk creme opnås. Kom ca. ¼ af cremen over i en anden beholder og stil til side i køleskabet. Skrab ingredienserne ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
  • 11. Tilsæt den afkølede lemon curd i røreskålen og pisk 10-15 sek./hastighed 3. Påfør cremen på kagen og fordel den, så der er en margen på ca. 1,5 cm rundt om kanterne. Fordel jordbærrene jævnt på cremen. Rul det hele stramt sammen til en roulade, start fra den længere side. Pak den tæt ind i folie, så rouladen bevarer formen og stil den i køleskabet i mindst 2 timer. (se tip).
  • 12. Tag den afkølede rulle ud af køleskabet og pak den ud af folien. Fordel den resterende 1/4 del creme ovenpå og drys med knust kage. Pynt med jordbær, blåbær eller hvad du synes ♥ mynte pynter også. Server skovmosrouladen skåret i 2,5 cm skiver.

Noter

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r811953
Del dette:

Toffifee likør

Toffifee likør

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks
Keyword: Drinks
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1

Ingredienser

  • 80 g Sukker
  • 120 g Toffifee®
  • 300 g Mælk Sødmælk
  • 200 g Kaffefløde eller Madlavningsfløde
  • 1 stk Æg
  • 200 g Vodka

Sådan gør du

  • Hæld sukker og Toffifee® i en ren og tør røreskål og hak 12 sek/hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  • Tilsæt mælk, fløde og æg, opvarm 5 min/80°C/hastighed 2.
  • Tilsæt vodka, opvarm 4 min/90°C/hastighed 2. Hæld likøren på 2 flasker ( á 0,5 l) og stil den til side for at køle den helt af.
  • Opbevar Toffifee® likør i køleskabet og server afkølet.
Del dette:

Jule Margarita

Jule Margarita

Jule Margarita

Cremet og julet drink
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks, jul
Antal: 2 personer

Ingredienser

Pynt til kanten

  • Kanelsukker

Drinken

  • isterninger Glassene skal være fyldt med is.
  • 1 dl god tequila
  • 1/5 dl cointreau
  • 1 dl kokosfløde Kan fås i de fleste større supermarkeder.
  • 1 stk. Limesaft
  • danskvand

Pynt

  • rosmarin
  • Limeskiver

Sådan gør du

Pynt til kanten

  • Fugt kanten på dine glas og dyp dem i en blanding af kanel og sukker.

Drinken

  • Tilsæt tequila, cointreau, kokosfløde, isterninger og saften fra en lime i røreskålen og mix 20 sek. omvendt rotation hastighed 4.
  • Fyld glassene halvt med is, og si den mixede blanding ned over isen.
  • Top op med lidt danskvand
  • Pynt Jule Margaritaen med en rosmarinkvist og limeskiver.
Del dette:

Marcipan hjemmelavet

Marcipan

Marcipan hjemmelavet

Lækker blød marcipan. Gør dig selv den tjeneste, at lave din egen marcipan, det er så nemt, smager fantastisk og så er det tilmed meget billigere.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, jul, nytår, sødt

Ingredienser

  • 75 gram sukker
  • 75 gram vand
  • 200 gram mandler /smuttede

Sådan gør du

Sukkerlage

  • Kom vand og sukker i skålen og kør 5min. – varoma – røre
  • Lad det herefter køle af til stuetemperatur.

Marcipan

  • Kom de smuttede mandlerne i skålen og hak 10-15 sek. – hastighed 10.
  • Tilsæt herefter 3-4 spsk. af sukkerlagen og hak yderligere indtil massen samler sig.
  • Opbevar marcipanen på køl til den skal bruges.
  • Hvis du ønsker en mere intens smag henad kransekage, kan du med fordel bage mandlerne i ovnen inden de hakkes til marcipan.
  • Opskrift og billede er lavet i samarbejde med Jesper Lauritsen
Del dette:

Konfektkage

Konfektkage

Konfektkage

En lækker smovset kage, der er super nem at lave.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, jul
Antal: 8

Ingredienser

BUND

  • 125 gram Smør
  • 140 gram Hvedemel
  • 140 gram Brunfarin
  • 50 gram kokos

KARAMELFYLD

  • 1 dåse Kondenseret mælk
  • 1 spsk. Sirup evt. ahornsirup
  • 30 gram Smør
  • 1 nip Salt

CHOKOLADETOPPING

  • 125 gram Mørk chokolade
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

BUND

  • Kom mel, smør, kokos og brunfarin i skålen. Kør i 3 min. hastighed 6.
  • Tryk dejen ud i en form ca. 20 x 20. cm. Bag den i 15 min. ved 175° C. Tag bunden ud, og lad den køle lidt.

KARAMELFYLD

  • Kom kondenseret mælk, sirup, smør og salt i skålen. Rør det i 15 min. ved 105° C hastighed 2. Hæld det derefter over bunden og bag det hele i ovnen i 15 min. ved 175° C. Lad det herefter køle af.

CHOKOLADETOPPING

  • Tilsæt chokolade og smør i skålen og lad det smelte ved 60° C hastighed 3. Hæld det over kagen og lad den køle helt af.
  • Den kan sagtens holde sig i flere dage i køleskabet. Server den kold og skåret ud i små hapsere.
Del dette:

Gullash med farlige kartoffelspøgelser

Gullash med farlige kartoffelspøgelser

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 11 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 900 g kartofler skåret i 1,5 cm tern
  • 340 g Mælk
  • 1 teske Fint Havsalt
  • 30 g blødt smør

Kød stuvning

  • 850 g oksekød skåret i strimler
  • 30 g Worchestershire sauce
  • 0,25 teske nellike knust, valgfrit
  • 1 teske Fint Havsalt
  • 1 teske Peber
  • 110 g Løg skåret i kvarte
  • 2 fed Hvidløg
  • 30 g Olivenolie
  • 80 g Gulerødder skåret i 1 cm stykker
  • 80 g selleri skåret i 1 cm stykker
  • 80 g pastinak skåret i 1 cm stykker
  • 2 spiseske Mel
  • 3 spiseske tomatpuré
  • 1 stk boullionterning af okse
  • 350 g Vand
  • 110 g champinoner skåret i kvarte
  • 110 g Ærter frosne, + 12 til spøgelsesøjne
  • 110 g Majs frosne

Sådan gør du

Kartoffelmos

  • Sæt sommerfuglen i røreskålen. Tilsæt kartofler, mælk og en tske salt og kog i 30 minutter / 90ºC / hastighed 1
  • Tilføj smør og rør 30 sekunder / hastighed 3. Hæld over i en skål og hold den varm. Rengør røreskålen.

Gullash

  • Placer en skål på røreskålens låg og vej kødet. Tilsæt Worchestershire sauce , nelliker, 1 tske salt og peber. Rør sammen og sæt tilside.
  • Hæld løg, hvidløg og olivenolie i røreskålen hak 3 sekunder / hastighed 5. Skrap siderne ned ved hjælp af spatlen. Sauter 2 minutter / 120ºC / hastighed 1
  • Tilføj kød, gulerødder, selleri, pastinak og tilbered 3 minutter / 100ºC / hastighed 1, med omvendt knivrotation
  • Tilføj mel, tomatpure, bouillontern og vand, tilbered 30 minutter / 100ºC / hastighed røreske, med omvendt knivrotation
  • Tilsæt ærter, majs og champignonger og tilbered videre 20 minutter / 100ºC / hastighed røreske, med omvendt knivrotation, indtil kødet er mørt.
  • Anret som vist på billedet ved at komme kartoffelmosen i en sprøjtepose.

Del dette:

Spindelvævs cupcakes

Spindelvævs cupcakes

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Forret
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 1 minute
Antal: 24 kager

Ingredienser

Cupcakes

  • 170 g Sukker
  • 70 g blødt smør
  • 70 g peanutbutter
  • 2 stk Æg store
  • 1 teske Vanilijepulver
  • 230 g Mel
  • 1,5 teske bagepulver
  • 0,25 teske Fint Havsalt
  • 260 g Mælk
  • 190 g chokolade knapper

Royal Icing

  • 200 g Sukker
  • 1 stk Æggehvide
  • 4 - 5 dråber Citronsaft

Glasur

  • 170 g blødt smør
  • 320 g Flormelis
  • 60 g Kakaopulver
  • 120 g Piskefløde
  • 1 teske Vanilijepulver
  • 1,5 teske sort madfarve Valgfrit

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180ºC. For 2 x 12 hullers cupcake forme med bagepapir. Sæt til side
  • Hæld sukker, smør, peanutbutter, æg og vanilijepulver i røreskålen bland 15 sekunder / hastighed 5
  • Tilsæt mel, bagepulver, salt og mælk i røreskålen og bland 20 sekunder / hastighed 5. Skrab siderne ned med spatlen, tilsæt chokolade knapperne bland 10 sekunder / hastighed 5
  • Fyld cupcake formen halvt og bag i 18-20 minutter (180ºC) eller til en tandstik sat igennem midten kommer ud ren. Rengør røreskålen

Glasur

  • Hæld sukker i røreskålen og knus det 20 sekunder / hastighed 10
  • Tilføj æggehvide og citron saften og blend 10 sekunder / hastighed 6. Overfør resultatet til en glasur pose og sæt tilside.

Smørcreme

  • Sæt sommerfugl i røreskålen og bland 20 sekunder / hastighed 3.
  • Tilføj flormelis, kakaopulver, fløde, vanilie ekstrakt og den sorte madfarve, blend så i 3 minutter / hastighed 4
  • Smør den mørke glasur ud med en paletkniv. Lav en tynd linie af glasuren som en spiral. Tag en tandstik placer i center og træk gennem glasuren ud til kanten, dermed opnår du spindelvævs effekten
  • Server eller gem i en lufttæt kasse til de skal bruges

Del dette:

Tarteletter med Kylling og Asparges fyld

Tarteletter med Kylling og Asparges fyld

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 1 minute

Ingredienser

Tarteletter

  • 200 g Mel
  • 80 g Smør Skåret i 2 cm tern
  • 50 g Koldt vand
  • 1 knivspids Fint Havsalt

Fyld

  • 80 g Løg
  • 350 g Kyllingebrystfileter Uden skind, skåret i 1 cm tykke skiver
  • 220 g Vand
  • 0,5 stk Kyllingefond
  • 1 stk Tørret Laurbær blad

Sause

  • 25 g Smør
  • 25 g Mel
  • 150 g Mælk
  • 0,5 teske Fint Havsalt
  • 0,25 teske Stødt hvid peber
  • 80 g Hvid asparges
  • 1 teske Bredbladet persille friske

Sådan gør du

Tarteletter

  • Hæld mel, smør, vand og salt i røreskålen og bland i 15 sekunder på trin 4. Tag dejen ud af skålen og saml den til en klump, Pak den ind i husholdnings film og sæt den i køleskabet i 30 min. Røreskålen skal rengøres.
  • Tag dejen fra køleskabet og rul den ud til en tykkelse på 5 mm. Placer en tartelet form (Ø 10 cm, 3 cm dyb) Skær nu med en kniv rundt om formen lidt fra kanten. Gentag til du har 8 cirkler. Læg nu en dej cirkel i hver form. Prik bunden i hverform med en gaffel. Når dette er gjort sættes de 8 forme i fryseren i 15 min. Samtidigt tændes ovnen på 200º.
  • Tag nu bagepapir og læg ned i tarteletten hvor efter der fyldes med bage bønner. Sæt nu i ovnen og bag i 15 min på 200º

Fyld

  • Hæld løg, kylling, vand, kyllingefond og det tørrede laurbær blad i skålen. Kog i 7 minutter på røre hastighed og omvendt rotation Hæld indholdet fra røreskålen gennem dampindsatsen så væsken bliver samlet op i en skål. Rengør nu røreskålen.
  • Tag tarteletterne ud af ovnen og fjern bagepapir og bage bønner. Sæt tarteletterne tilbage i ovnen i 5 minutter til de er gyldne brune. Tarteletterne tages ud og sættes til side på en rist,

Sauce

  • Hæld mel, mælk, smør og 100 g af væsken fra før op i røreskålen, tilføj salt og peber. Kog i 6 minutter 100º speed 3. I mellemtiden fjernes løg og laurbær blade fra dampindsatsen.
  • Tilsæt kylling og asparges, rør det sammen med spatelen. Varm i 1 minut og 30 sekunder på 100º på røre hastighed og omvendt rotation.
  • Tag tarteletterne ud af deres forme og fordel fyldet mellem dem. Pynt med lidt persille og de er klar til servering.

Del dette:

Hurtig ketchup ala René

Hurtig ketchup ala René

Opskriften er indsendt af René Hjort. Det tager helt kort tid at lave denne ketchup da den ikke skal koges, og smagen derfor i højere grad komme til at smage at ketchup. *) Du kan nemt variere den fra gang til gange, tilsætte mere sukker og karrypulver for karry ketchup, tørret chili for chiliketchup etc. etc. *) de indkogte smager for meget af tomatsovs, synes jeg
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

  • 160 g Sukker
  • 3 stk Nelliker
  • 10 stk korianderfrø
  • 2 stk Allehånde
  • 0,2 tsk sellerisalt
  • 15 g Salt
  • lidt Hvidløgspulver eventuelt
  • 1 tsk Xanthan gummi kan undlades, men giver en perfekt konsistens
  • 2 ds Koncentreret tomatpure á 140 g
  • 160 g Eddike, hvid
  • 100 g Vand
  • 0,5 tsk Atamon eventuelt

Sådan gør du

  • De tørre ingredienser (sukker, salt, krydderier etc) kommes i en tør thermomix røreskål og de blendes i 25 sekunder på hastighed 9 (læg evt et viskestykke over, det støver lidt) Lad den stå 1/2 minut mens støvet lægger sig.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blende i 25 sek på hastighed 7.
  • Hældes på flaske og sættes i køleskabet - bliver bedst når den har trukket et par timer.

Del dette:

BlomkålsSuppe

Ingredienser

  • 60 gram Parmesan delt i mindre stykker
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 20 gram Olivenolie
  • 600 g Blomkål hakket groft
  • 100 gram Kartoffel skrællet og skåret i tern
  • 700 g Vand
  • 2 tsk Bouillon gerne hjemmelavet (Min Kogebog)
  • Salt og Peber efter smag
  • 1/2 Citron skallen herfra revet fint, derfor helst usprøjtet

Sådan gør du

  • Hak parmesanosten i 10 sek/hastighed 10. Sæt tilside.
  • Uden at rengøre skålen hakkes løg og hvidløg 6 sek/hastighed 4.
  • Tilsæt olie og svits i 6 min/120 grader/hastighed 1.
  • Tilsæt blomkål, kartofler, vand og bouillon, kog i 24 min/100 Grader /hastighed 1.
  • Tilsæt parmesan og blend suppen 1 min/hastighed 8.
  • Smag suppen til med salt og peber og tilsæt den fintrevet citronskal, bland 10 sek/hastighed 4.

Noter

Til topping kan bruges stort set alt, her er brugt lidt frisk forårsløg og en rest skinke. Prøv med bacon, croutoner, ristede nødder, krydderurter....

Del dette:
X