Skip to main content

Forfatter: Camilla Graves

Appelsinsirup

Appelsinsirup

Appelsinsirup

Hjemmelavet appelsinsirup
Udskriv Pin Add to Collection
Keyword: jul, tilbehør

Ingredienser

  • 4 stk appelsiner Saften
  • 3 dl. sukker
  • 1/5 dl. vand
  • 1 stk. vaniljestang Kan undlades

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienser til røreskålen, og med kogeindsatsen på røreskålens låg, istedet for målebægeret for at undgå sprøjt, reducer i 9 min./Varoma/hastighed 2.
  • Hvis du ønsker mere indkogning gentag i 4 min.
  • Hæld på et lukket glas.
Del dette:

Pebernødder

Pebernødder

Pebernødder

Krydrede fine pebernødder
Udskriv Pin Add to Collection
Keyword: dessert, jul, småkager

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. hvid peber (hvid pga af farven, sort kan også bruges)
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Kom smør og sukker i røreskålen og kør 20 sek. hastighed 4 til massen bliver ensartet.
  • Tilsæt fløde, og rør ved 20 sek. hastighed 2.
  • Kom hvedemel, krydderier, bagepulver og natron i skålen og rør 1 min. hastighed 3 til dejen er nogenlunde fast. Brug spatlen til at røre mens Thermomix kører.
  • Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
  • Skær dejpølserne i små stykker på ca. 1 cm. Tril hver stykke og tryk dem let flade på toppen.
  • Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min., til de er gyldne. Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse der slutter tæt
  • Glædelig jul
Del dette:

Pebernødder

Pebernødder

Pebernødder

Krydrede fine pebernødder
Udskriv Pin Add to Collection
Keyword: dessert, jul, småkager

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. hvid peber (hvid pga af farven, sort kan også bruges)
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Kom smør og sukker i røreskålen og kør 20 sek. hastighed 4 til massen bliver ensartet.
  • Tilsæt fløde, og rør ved 20 sek. hastighed 2.
  • Kom hvedemel, krydderier, bagepulver og natron i skålen og rør 1 min. hastighed 3 til dejen er nogenlunde fast. Brug spatlen til at røre mens Thermomix kører.
  • Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
  • Skær dejpølserne i små stykker på ca. 1 cm. Tril hver stykke og tryk dem let flade på toppen.
  • Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min., til de er gyldne. Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse der slutter tæt
  • Glædelig jul
Del dette:

Vaniljekranse

Vaniljekranse

Vaniljekranse

Sprøde hjemmelavede Vaniljekranse
Udskriv Pin Add to Collection
Keyword: dessert, jul, småkager
Antal: 34 stk.

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. æg stort
  • 250 g hvedemel
  • 180 g sukker
  • 70 g mandelmel Kan laves på Thermomix. Fint blendet

Sådan gør du

  • Lad smøret få stuetemperatur.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Mas nu korn og en lille smule sukker sammen på bordet med en kniv, så kornene skilles ad.
  • Kom sukker, smør og og vaniljesukkeret i røreskålen. 20 sek. hastighed 4.
  • Tilsæt æg og kør yderligere 10 sek. hastighed 4.
  • Tilsæt mel og mandelmel og kør massen 20 sek. hastighed 4.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt den straks ud i kranse på en bageplade med bagepapir. Lad der være lidt mellemrum mellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagningen.
  • Bag vaniljekransene i ovnen i 10-12 minutter (afhængig af din ovn), eller til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en fin kagedåse (den skal slutte tæt).
  • Glædelig jul
Del dette:

Marcipan hjemmelavet

Marcipan

Marcipan hjemmelavet

Lækker blød marcipan. Gør dig selv den tjeneste, at lave din egen marcipan, det er så nemt, smager fantastisk og så er det tilmed meget billigere.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, jul, nytår, sødt

Ingredienser

  • 75 gram sukker
  • 75 gram vand
  • 200 gram mandler /smuttede

Sådan gør du

Sukkerlage

  • Kom vand og sukker i skålen og kør 5min. – varoma – røre
  • Lad det herefter køle af til stuetemperatur.

Marcipan

  • Kom de smuttede mandlerne i skålen og hak 10-15 sek. – hastighed 10.
  • Tilsæt herefter 3-4 spsk. af sukkerlagen og hak yderligere indtil massen samler sig.
  • Opbevar marcipanen på køl til den skal bruges.
  • Hvis du ønsker en mere intens smag henad kransekage, kan du med fordel bage mandlerne i ovnen inden de hakkes til marcipan.
  • Opskrift og billede er lavet i samarbejde med Jesper Lauritsen
Del dette:

Persillesovs

Denne skønne persillesovs indgår i danskernes nationalret – Stegt flæsk med persillesovs.

Den kan nu også sagtens fungere sammen med dampet fisk eller frikadeller. Velbekomme.

 

Konfektkage

Konfektkage

En lækker smovset kage, der er super nem at lave.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Snack
Antal: 8 personer

Ingredienser

Bund

  • 125 gram Smør
  • 140 gram Hvedemel
  • 140 gram Brunfarin
  • 50 gram kokos

Karamelfyld

  • 1 dåse Kondenseret mælk
  • 3 spsk. Sirup evt. ahornsirup
  • 30 gram Smør
  • Et nip salt

Chokoladetop

  • 125 gram Mærk chokolade
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

  • Kom mel, smør, kokos og brunfarin i skålen. Kør i 3 min. hastighed 6.
  • Tryk dejen ud i en form ca. 20 x 20. cm. Bag den i 15 min. ved 175° C. Tag bunden ud, og lad den køle lidt.
  • Kom kondenseret mælk, sirup, smør og salt i skålen. Rør det i 15 min. ved 105° C hastighed 2. Hæld det derefter over bunden og bag det hele i ovnen i 15 min. ved 175° C. Lad det herefter køle af.
  • Tilsæt chokolade og smør i skålen og lad det smelte ved 60° C hastighed 3. Hæld det over kagen og lad den køle helt af.
  • Den kan sagtens holde sig i flere dage i køleskabet. Server den kold og skåret ud i små hapsere.
Del dette:

Skagenbrød

skagensbrød på Thermomix

Skagenbrød

Opskriften er lavet af Vibeke.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

Dag 1: fordej

  • 100 g vand
  • 1 g gær
  • 110 g hvedemel 12/16 procent protein fx Manitobamel
  • 25 g fuldkorsmel

Dag 2:

  • 410 g mel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 12 g salt
  • 75 g kerner (Blandede fx græskar-, havregryn-, sesam-, solsikke- kerner, eller hvad du lige har)
  • 10 g sukker
  • 3 g malt Malten gør dejen lidt mærkere og dybere i smagen.
  • 20 g neutral olie

Sådan gør du

Dag 1: fordej

  • Rør sammen med en gaffel og læg plast på, og lad dejen stå til næste dag.

Dag 2:

  • Kom fordejen i Thermomix og 300 g vand, 25 g gær. Rør 1 min. på hastighed 4.
  • Tilføj alle ingredienser til din Thermomix og kør 3 min. på æltefunktionen.
  • Hæld neutral olie i Thermomix. Alt 1 min. nu lander dej temperaturen omkring 27-28 grader, hvilket er optimale forhold for gæren. Dejen må endelig ikke blive meget varmere.
  • Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom plast over og lad det hvilke i 20 min.
  • Hæld nu dejen og rul skånsomt dejen sammen til 2 brød. Du kan også lave ét brød og rundstykker af resten.
  • Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse med plast over.
  • Bages 40 min. på 220 g over- og undervarme. Sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 min. Herved får du en dejlig sprød skorpe.
  • Bager du rundstykker gør da på samme måde som ved brød. Bagetiden er dog blot 20 min.
  • Velbekomme - nydes med koldt smør.

Del dette:

Tilbage til hverdagen med Thermomix®

For de fleste af os er hverdagen vendt tilbage på fuld skrue. Det betyder måske også, at der skal lidt mere struktur på dagene og at madlavningen gerne må være nem og lige til, og her er Thermomix® din ultimative køkkenhjælper.

Vi har flere inspirerende events i kalenderen, måske du har lyst til at tage med?

😍God hverdag og husk at forkæle dig selv 😍


Læs mere her

Del dette:
X